Ik ben Claudia van der Linden (1963). Van jongs af aan heb ik een grote liefde voor katten.  In 2014 besloot ik me meer te gaan verdiepen in 'De Kat'. Hierop heb ik met veel plezier een studie Gedragstherapie voor Katten gevolgd aan de Tinley Academie; een kenniscentrum voor diergedrag. Hoewel kattengedrag in vergelijking met hondengedrag een  onderbelichte tak is in de wetenschap viel er ongelooflijk veel te leren en raakte ik nog meer gefascineerd door katten.

 

Vanaf eind 2016 mag ik me een gediplomeerd kattengedragstherapeut noemen.

Daarnaast heb ik me verdiept in de EMRA/ESTA approach van Prof. P. Neville en Dr. R. Falconer-Taylor waardoor ik het afleren van ongewenst gedrag d.m.v. het aanleren van gewenst gedrag kan combineren met het beïnvloeden van het gedrag door het beïnvloeden van de emoties van de kat.

 

Zelf heb ik drie huis-tuin en keuken katten:  Skittle, Izzy en Sylvester .

Mijn kennis hou ik up to date door het volgen van nascholingsdagen en lezingen  en door het lezen van wetenschappelijke artikelen en boeken. Soms maak ik hierbij ook uitstapjes naar andere diersoorten.

 

Opleidingen

2015: HUS  en HUS+ - Martin Gaus Academie

2014-2016:  Gedragstherapie voor Katten - Tinley Academie

Juni 2016: Seminair Vickey Halls en M. Ruitenberg - Katten Academie

Februari 2017: Seminair EMRA/ESTA  door Prof. P. Neville en R. Falconer-Taylor - Katten Academie

September 2017: EMRA/ESTA & Onzindelijkheid door Prof. P. Neville en R. Falconer-Taylor - Katten Academie

September 2017: EMRA/ESTA & Agressie door Prof. P. Neville en R. Falconer-Taylor - Katten Academie

Maart 2018: Telling Touch voor katten

November 2018: Slimme honden- Instituut voor dieren in Filosofie en Wetenschap (IDFW)

Maart 2019: FelCan Kattendag - Stichting FelCan

Maart 2019: Onzindelijkheid een lastig gedragsprobleem - Tinley Academie

Februari 2019: Het gevoelsleven van Dieren en de relevantie daarvan voor onze Ethiek - IDFW