in het nieuws


DE PERSOONLIJKE CIRKEL VAN DE KAT

Er zijn bij katten geen grote verschillen in uiterlijk zoals je deze bij bijvoorbeeld honden wel ziet. Alle katten lijken qua grootte en bouw min of meer op elkaar. Dit wil niet zeggen dat alle katten ook hetzelfde reageren op hun omgeving. De individuele verschillen kunnen behoorlijk groot zijn.

Een leuke manier om een van deze verschillen in kaart te brengen is door het kijken naar de  ‘persoonlijke cirkels’. Katten hebben een aantal onzichtbare cirkels om zich heen. Aan de hand hiervan kun je bijvoorbeeld zien hoe een kat zich opstelt tot vreemden of hoe zelfverzekerd een kat is.

 

Ditjes & Datjes, December 2022


OVERMATIG MIAUWEN

Beste Tinley-mensen, ik heb een Europees Korthaar-kater van zes jaar jong. Hij is gecastreerd en volgens de dierenarts verkeert hij in blakende gezondheid. Sinds enkele maanden is hij echter ontzettend vocaal. Hoorde ik hem vroeger nooit, nu miauwt hij aan een stuk door, en echt over van alles: als er een deur dichtzit voor hem, als er geen brokjes meer in zijn bakje zitten, als hij eigenlijk hoort te slapen 's nachts (voor mij ook niet echt prettig). Ik snap er niks van dat hij zo klaaglijk miauwt, en ziek is hij dus niet. Waarom moppert een kat opeens zoveel? Kan ik er iets aan doen?

 

 Hart voor Dieren, november 2021


Interview over boek het boek: Hond & Kat, Zo doe je dat!  Pets Visions, nr 1 -2021


KUNNEN KATTEN ROUWEN?

Mijn kater Faust is 13 jaar en heeft zijn hele leven lang samengeleefd met zijn broertje Mats. Mats is ruim drie maanden geleden gestorven aan een nierziekte. Faust is sindsdien volledig van de kaart. Ik denk dat hij Mats mist want hij miauwt veel en lijkt hem te zoeken. Hij is ook erg rusteloos. Kunnen katten rouwen? En hoe lang duurt zoiets? En is het verstandig om er weer een soortgenoot bij te zetten of juist niet? En moet dat dan ook een oudje zijn?

 

Hart voor Dieren, Juli 2022


KATTENGEDRAGSTHERAPIE IS NIET ZWEVERIG

Interview in Amersfoort Nu, augustus 2017KATTENKRUID MAAKT VEEL KATTEN VROLIJK!

Waarschijnlijk ken je het wel kattenspeeltjes die kattenkruid bevatten en tot gevolg hebben dat je kat zich anders gaat gedragen. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat er precies gebeurt en of het, zoals een drug, verslavend is. Wees gerust, je kan het zonder problemen aan je kat blijven geven, katten worden er niet afhankelijk van. 

 

Ditjes & Datjes, september 2022


AGRESSIE TUSSEN KATTEN NA AFWEZIGHEID

Je hebt twee katten die voorheen dikke vrienden waren. Nadat één van hen bij de dierenarts of trimmer is geweest is het hommeles. De katten kunnen elkaar niet meer luchten of zien, ze grommen en blazen of erger: er wordt gevochten. Hoe komt dit en belangrijker nog: wat doe je eraan?

 

Kattenmanieren nr. 3,  2022LOCATIE

 

Claudia van der Linden

Vossenstraat 5

3817WH Amersfoort

 

KvK nr. 83301593

 

 Ook op Instagram en Facebook

NEEM CONTACT OP

 

 

AANGESLOTEN BIJ

 

 

ERKEND DOOR